Psihologie Consiliere Psihoterapie

Cabinetul de psihologie este acreditat de Colegiul Psihologilor din România din anul 2011, cu următoarele specializări: Consiliere psihologică și psihoterapie, Psihologie educațională, Psihologie clinică.

Serviciile oferite

Consiliere și psihoterapie pentru copii și adolescenți

Copiii și adolescenții au lumea lor, în care noi, adulţii, intrăm din ce în ce mai puţin. Iar noi avem lumea noastră în care le facem loc copiilor din ce în ce mai rar. Psihologul poate deschide uşi în ambele lumi pentru ca părinţii şi copiii să circule mai uşor dintr-o lume în alta. Adică să se privească, nu doar să se vadă, să se asculte, nu doar să se audă, să comunice, nu doar să vorbească.

Motivele pentru care părinții pot solicita ajutor psihologic:

  • Dificultăți emoționale ale copilului (frică, timiditate, neîncredere în sine, relații dificile cu grupul sau cu familia);
  • Dificultăți comportamentale ale copilului (retragere socială, comportamente inadecvate, agitație, neadaptare la școală);
  • Dureri sau stări de rău ale copilului fără motive medicale
  • Îngrijorări privind: dezvoltarea psihică normală a copilului, reacţiile în faţa unor schimbări sau probleme care afectează familia (conflicte, divorţ, boală, pierderi de orice fel), adaptarea, imaginea de sine
  • Rivalitate şi gelozie între fraţi
  • Dificultățile personale ale părinților în relația cu copilul

Ajutorul psihologic pentru copii implică lucrul prin joc, metode expresiv-creative (desen, pictură, colaj, povești) și jocul cu nisip. Cu adolescenții, pun accentul mai mult pe dialog și explorarea lor interioară prin discuții, dar invitația la a folosi orice alt mijloc de exprimare prin limbajul simbolic sau al creativității rămâne prezentă.

Consilierea parentală are un loc important pe tot parcursul procesului de terapie a copilului. Rolul ei este de a oferi părinților informații și sprijin pentru a înțelege etapele prin care trece dezvoltarea psihologică a copilului, sentimentele și nevoile lui, precum și îmbunătățirea relației părinte-copil, acolo unde este cazul.

Terapia prin jocul cu nisip (sandplay)

Mâinile știu să dezlege o ghicitoare cu care mintea se luptă în zadar.

Mâinile care construiesc scene în lădița cu nisip, folosind miniaturile pe care ochii le-au ales din rafturi, adăugând apă, dacă este nevoie, sunt mesagerele lumilor interioare. Oricine – copil, adolescent sau adult care folosește terapia prin jocul cu nisip (sandplay sau sandtray) are această ocazie de a aduce la suprafață mesaje din sufletul lui, imagini care redau conflictele interioare și oferă din inconștient soluțiile metaforice la problemele cu care persoana a venit în cabinet. 

Terapia prin jocul cu nisip este o metodă de lucru delicată, profundă și eficientă atât pentru copii, cât și pentru adulți, în cazul acestora fiind combinată și cu terapia în principal verbală. Accesul la nivelul simbolic, profund creativ, individual și în același timp colectiv al psihicului uman aduce o energie nouă care facilitează deblocarea, vindecarea și creșterea persoanei în terapie.

Consiliere și psihoterapie pentru adulți

Școala în care m-am format este una umanistă, experiențială și centrată pe persoană. Aceasta înseamnă că lucrez cu oamenii văzându-i ca persoane cu o poveste de viață în care s-au dezvoltat cum au știut și au putut ei mai bine, cu un cumul de experiențe cărora vor să le dea sens și cu resurse interioare pe care le pot folosi. Relația de consiliere sau  psihoterapie este una care facilitează înțelegerea de sine, clarificarea propriilor blocaje, dar și regăsirea puterii interioare.

Consilierea este utilă în cazul în care oamenii vor să înceapă un demers de autocunoaștere sau au nevoie de sprijin pentru a se adapta unor situații de viață care le tulbură echilibrul (schimbări în familie, în profesie, intrarea într-o nouă relație sau etapă). 

Psihoterapia este de folos atunci când blocajul este resimțit mai profund și afectează funcționarea persoanei fie în planul relației cu sine, fie al relațiilor cu ceilalți. Suferința personală pentru care cineva poate apela la psihoterapie se poate fi manifesta prin:

  • simptome fizice (dureri, lipsă de vitalitate, insomnie, stres cronic)
  • stări sufletești (temeri, frici, obsesii, gânduri negre, devalorizare, demotivare)
  • comportamente nedorite (obiceiuri alimentare sau consum de substanțe, agresivitate către sine sau către alții, izolare și însingurare). 

 

Consilierea și psihoterapia cu adulți

Este posibilă atât fizic, în cabinet, cât și online, prin intermediul platformei zoom. 

Solicita o programare!

Verified by ExactMetrics