Psiholog LUIZA ŞTEFAN

Psiholog LUIZA ŞTEFAN - Psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor Români, Trainer în Focusing, Trainer în Comunicare Nonviolentă

Despre mine

Sunt o umanistă prin fond: am descoperit devreme receptivitatea mea pentru literatură, poezie, muzică, artă, cultură în general.

Sunt o umanistă prin educație și profesie: am început în 1987 cu Facultatea de Filologie și am păstrat din acea primă formare interesul pentru influența pe care tipurile de cultură o au asupra minții și vieții umane. Mi-am găsit însă vocația studiind psihologia și m-am specializat în Psihoterapia Centrată pe Persoană, Focusing și Comunicare Nonviolentă. Toate aceste aprofundări ale studiilor mele au în centru viziunea umanistă despre om și interacțiunea lui cu mediul. Îmi doresc să contribui la menținerea sănătății psihice a oamenilor și la dezvoltarea potențialului lor, prin psihoeducație și susținere psihologică.

Experiență

Mai întâi am fost profesoară de română și franceză, foarte puțin timp (1993-1995), dar îndeajuns cât să-mi descopăr ușurința în a interacționa cu copiii și oamenii, în general și dorința de a crea contexte de învățare.

După aceea, cum anii de după Revoluția din 1989 aduceau cu ei oportunități de dezvoltare la care nu visasem în perioada comunismului, am căutat să văd cum mă potrivesc în profesii din zona jurnalismului și a culturii. Dar am găsit cu adevărat drumul în 2001, când am hotărât să fac a doua facultate: psihologia. După terminarea studiilor de licență (2001-2005) și master în psihodiagnostic și psihoterapie (2005-2007), la Universitatea București, am revenit în învățământ, în consilierea școlară. Cei nouă ani (2007-2016) de Cabinet psihopedagogic în liceu, școală și grădiniță au contribuit esențial la ceea ce sunt azi ca psiholog.

În practica privată lucrez din 2011, când am înființat cabinetul individual de psihologie. Aici fac consiliere psihologică și psihoterapie, atât cu adulți, cât și cu copii și adolescenți. 

Latura mea pedagogică, prima care s-a manifestat cronologic, nu a încetat să caute ocazii de împlinire. De aceea, m-am format pentru a-i îndruma pe cei interesați să descopere două procese importante pentru comunicarea cu sine și cu ceilalți:

Țin cursuri și ateliere dedicate învățării acestor două procese și sunt activă în cadrul Centrului Encounter  și al Centrului de Focusing 

Certificări

Psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor Români în specialitățile consiliere psihologică (2007), psihologie educațională (2010), psihologie clinică (2012) și psihoterapie (2012)

Trainer în Focusing (2021), certificat de The International Focusing Institute din SUA (www. focusing.org)

Trainer în Comunicare Nonviolentă (2022), certificat de The Center for Nonviolent Communication din SUA (www.cnvc.org)

Verified by ExactMetrics